Adina Babonea

Psiholog clinician & Psihoterapeut Adina Babonea
DESPRE

Adina Babonea

Sunt Adina Babonea – psihoterapeut, specializat în Psihoterapie Experiențială și Hipnoză, atestat de Colegiul Psihologilor din  România, conferențiar universitar doctor, în cadrul Universității Spiru Haret și directorul de Departament al Facultății  de Psihologie și Științele Educației din Brașov.

Aceste sunt două drumuri ale carierei mele, ambele având la bază dorința de a transmite, de a împărtăși cu ceilalti, de a forma specialiști și de a contribui la schimbarea calității vieții celor cu care interactionez, indiferent de vârstă sau profesie. Spun ca sunt „ două drumuri„ ale carierei mele deoarece am făcut această alegere la vârsta maturității, după o perioadă în care pasiunile mele au fost folclorul, tradiția și cultura poporului român, fiind absolventă a Facultății de Litere din cadrul Univeristății din Bucuresti, activând ca și cadru didactic și culegător de folclor în primii ani ai maturității mele.

Dacă un profesor educă, un dascăl inspiră. De câte ori intru în cabinet sau în sala de curs, caut să îi inspir pe ceilalți să își depășească limitele, să se dezvolte, să-și completeze cunoașterea,  să se desăvârșească.

Cunoașterea de sine, armonia și stabilitatea, consider că sunt esențiale atunci când vorbim despre a trăi sănătos și fericit.

De ce psihoterapeut?

Pentru că psihoterapia este un „Dar” pe care îl primești, la un moment dat, și pe care vrei să îl dai mai departe.

De când am intrat în domeniul psihoterapiei, am avut două preocupări constante: terapia de grup și terapia individuală. Deși abordările sunt diferite, esența este aceeași. Dorința noastră de menține relațiile interpersonale satisfăcătoare,  experiențele noastre sau problemele existențiale care ne framântă ne conduc la deznădejde sau disperare. Și atunci este momentul să ne găsim „Calea”.

Psihoterapia experiențială este o cale de redobândire și de păstrare a sănătății psihice. Modalitatea de abordare este una holistică, iar accentul se pune pe trăirea emoției și trăirea experienței, ceea ce permite subiectului să-și conștientizeze propriile percepții, emoții, gânduri și trăiri. Obiectivul său este dezvoltarea si transformarea personală.

Rolul terapeutului este acela de a înlătura obstacolele care apar în dezvoltare și de a  debloca folosirea creativă a resurselor proprii. Terapia nu are intenția  de a transforma omul, ci de a-i crea situații experiențiale prin care acesta să-și descopere propriile disponibilități și să le folosească în scopul dezvoltării personale.

Dorința de dezvoltare, bucuria de a trăi, devotamentul, curiozitatea, implicarea, reconectarea Egoului cu Sinele, tot ceea ce ne face umani vine de la sine, ca un „Dar” al psihoterapiei.

Omul Adina Babonea

Sunt o idealistă, caut frumosul chiar și acolo unde este greu de găsit.

Consider că Pamântul și Neamul din care ne tragem ne dau puterea de a merge mai departe, de a evolua. Rădăcinile pe care tradițiile noaste ni le oferă sunt puternice, sunt izvorul de apă vie la care ne întoarcem mereu, sunt adâncurile subconștientului.

Uneltele  făuritorilor de valori spirituale, sunetul și cuvântul sunt esențiale în dezvoltarea și esența existenței umane.

Activitățile mele

Cursuri de formare și certificare internațională în Metoda Feuerstein

Te invitam la cursurile noastre unde vei primi certificare internațională oferită de Institutul Feuerstein din Israel si calitatea de mediator Feuerstein.

Ateliere de dezvoltare personala

Te invităm la atelierele de dezvoltare personala unde vei beneficia de sustinere si indrumare din partea unui specialist conform nevoilor tale.

Organizarea de conferințe

Te invităm la conferințele și webinariile noastre în care vei afla despre activitățile și cercetările centrului nostru.

Cercetare privind eficiența Metodei Feuerstein

Măsurarea periodică a rezultatelor Metodei Feuerstein a evidențiat ratele de succes de peste 90%.

Ateliere pentru părinți

Învață să îți valorifici calitățile, să îți dezvolți abilitățile și cel mai important, să îți construiești o relație bună cu copilul tău.

Psihoterapie

Te invităm la o ședință de psihoterapie individuală sau de grup alături de unul dintre specialiștii noștri pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit.

Începe acum dezvoltarea ta personală

Alături de noi îți poți regăsi echilibrul emoțional și încrederea în forțele proprii.

Contact

Cunoaste intreaga echipa

Psiholog clinician și Terapeut

Letiția Sanjaqieh

Detalii
Psiholog clinician și Mediator Metoda Feurestein

Anca Elena Olaru

Detalii
Psiholog clinician, Mediator Feuerstein, Evaluator LPAD

Ioana Todor

Detalii