Claudia Simona Paraschivoiu

Psiholog clinician autonom
DESPRE

Claudia Simona Paraschivoiu

  • Psiholog Clinician Autonom atestat de Colegiul Psihologilor din România specializat în evaluarea și intervenția tulburării de spectru autist, a sindromului Asperger, a tulburării de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD), a tulburărilor de comportament și de învățare
  • Psihoterapeut Autonom cu competențe în Psihoterapie Experiențială și Hipnoză
  • Logoped
  • Psihopedagog de recuperare
  • Coordonator departament voluntari și Psiholog asociat în cadrul Asociației “Rază de Speranță” Brașov

Provocari de-a lungul carierei:

  1. Nu face tu pe psihologul cu mine” e una dintre cele mai frecvente replici pe care le-am primit în viața personală.

Auzi asta des ca psihoterapeut, cumva ca o consecință a zelului cu care am împărtășit cunoaștere din perioadele de școlarizare și formare, dar și a credinței de mai sus, pe care mulți o au. La asta adaugi faptul că pentru a fi psihoterapeut, trebuie să treci tu însuți prin psihoterapie. Nu există altă cale și nu ți-aș recomanda să lași să se apropie de tine un terapeut care nu și-a luat psihoterapia personală în serios.

  1. „Pai esti Psihoterapeut, cum adica ai probleme?”

Mă confruntam cu burnout (ca orice muritor) și îmi zice un coleg medic „aha, păi psihologul știe să facă bine în viața tuturor și într-a lui nu!”. Ah, asta mă ucide încet!

Credința că dacă ești psihoterapeut, tu ești expertul suprem, atât pentru tine, cât și pentru ceilalți, cât și imun la viață și suferință în general este una dintre cele mai mari inepții din lume. Creșterea și provocările nu dispar, doar pentru că te numești psiholog, exact așa cum nu ești imun la fracturi (de exemplu), dacă ești ortoped. Și noi trecem prin tristețe, anxietate, probleme, stres, pierdere, divorțuri, depresie etc. ca oricine altcineva. Diferența este că ne îndărătnicim să rezolvăm toate astea și vrem să îi ajutăm și pe alții Intr-o mare de oameni care nu mai sunt dispusi sa faca efort, ci sunt orientati spre confort, inclusiv unul al constiintei, e greu si dureros sa fii sincer si e nevoie de un act de curaj pentru asta.

Activitățile mele

Cursuri de formare și certificare internațională în Metoda Feuerstein

Te invitam la cursurile noastre unde vei primi certificare internațională oferită de Institutul Feuerstein din Israel si calitatea de mediator Feuerstein.

Ateliere de dezvoltare personala

Te invităm la atelierele de dezvoltare personala unde vei beneficia de sustinere si indrumare din partea unui specialist conform nevoilor tale.

Organizarea de conferințe

Te invităm la conferințele și webinariile noastre în care vei afla despre activitățile și cercetările centrului nostru.

Cercetare privind eficiența Metodei Feuerstein

Măsurarea periodică a rezultatelor Metodei Feuerstein a evidențiat ratele de succes de peste 90%.

Ateliere pentru părinți

Învață să îți valorifici calitățile, să îți dezvolți abilitățile și cel mai important, să îți construiești o relație bună cu copilul tău.

Psihoterapie

Te invităm la o ședință de psihoterapie individuală sau de grup alături de unul dintre specialiștii noștri pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit.

Începe acum dezvoltarea ta personală

Alături de noi îți poți regăsi echilibrul emoțional și încrederea în forțele proprii.

Contact

Cunoaste intreaga echipa

Psiholog clinician și Terapeut

Letiția Sanjaqieh

Detalii
Psiholog clinician, Mediator Feuerstein, Evaluator LPAD

Ioana Todor

Detalii
Dr. in Psihologie, Psiholog Clinician, Mediator Feuerstein și Trainer international acreditat de Institutul Feuerstein din Israel

Otilia Todor

Detalii