Consiliere Psihologică
Se adresează persoanelor sănătoase care se află într-o situație de impas în ceea ce privește rezolvarea anumitor situații de criză.
Aplica Acum”Consilierea presupune existența unei persoane care are temporar sau permanent rolul de consilier și care oferă sau accepta în mod explicit să acorde timp, atenție și respect uneia sau mai multor persoane, cu rolul temporar de clienți. Sarcina consilierii este de a oferi clientului oportunitatea de a explora, descoperi și clarifica moduri de a trăi valorificându-și resursele, ceea ce conduce la sentimentul de bine interior, îndreptându-se spre o cât mai bună existența” (Asociația Britanică pentru Consiliere, 1991).
Consilierea psihologică este o forma de intervenție psihologică ce se adresează persoanelor sănătoase care se afla intr o situatie de impas în ceea ce privește rezolvarea anumitor situații de criza, profesionale, sociale ori familiale. Consilierul îl ajută pe client să controleze aceste situații și îl asistă pentru a găsi o soluție la problema pe care o trăiește. Consilierul psihologic este persoana specializată în anumite domenii pentru a putea interveni atunci cand oamenii solicită ajutor. Relația dintre persoana care apelează și consilierul psihologic care acordă ajutor este una proactivă, benefică solicitantului, fie ca este vorba despre consiliere psihologică în domeniul financiar, familial, parental, educational, de imagine, pastoral, imobiliar, juridic etc. Indiferent de domeniul pentru care se solicită consiliere psihologică, rezultatele nu vor întârzia să apară, iar schimbările vor fi vizibile imediat, căci acest tip de consiliere are o durată limitată, spre deosebire de psihoterapie, care se poate întinde chiar și pe ani. Ideea de consiliere psihologică înseamnă de fapt că solicitantul să fie îndrumat să se ajute, să își descopere punctele vulnerabile, să își clarifice nelamuririle, să își destăinuie cuiva gândurile și sentimentele ori sa beneficieze de informații, idei și sfaturi de la un specialist.