Cursuri de formare în Metoda Feuerstein

Prin participarea la cursuri vei primi calitatea de mediator Feuerstein și vei putea utiliza metoda Feuerstein în activitatea ta.

Aplica Acum

Acum 50 de ani, Profesorul Reuven Feuerstein a susţinut că oricine, indiferent de dizabilitate, îşi poate îmbunătăți abilitatea de a învăţa. Pentru jumătate de secol, sute de mii de copii din toată lumea şi-au îmbunătăţit potenţialului de învățare prin intermediul metodei.

Metoda îşi are rădăcinile în teoria unică a profesorului Feuerstein – Modificabilitatea Structural Cognitivă (SCM) – şi în implementarea Experienţei Învățării Mediate (MLE), o combinaţie puternică care permite practicienilor să scoată la lumină potenţialul ascuns al copilului.

Premiza fundamentală a programului este că: inteligenţa este dinamică şi modificabilă, nefiind statică şi fixă. Astfel, Programul IE caută să stimuleze abilităţile fundamentale de gândire şi să corecteze deficienţele, punând la dispoziţie elevilor concepte, abilităţi, strategii, opţiuni şi tehnici necesare pentru a funcţiona autonom, dezvoltând totodată creşterea motivaţiei, şi pentru a-i ajuta să “înveţe cum să înveţe”.

FIE Standard

Întregul program Standard cuprinde 14 caiete cu fise specifice de lucru, fiecare dintre ele având ca scop dezvoltarea și antrenarea unei anumite abilități, fie ea socială, emoțională sau intelectuală. Obiectivul acestui program este acela de a întări capacităţile de învăţare autonomă a copilului sau chiar și a adultului, mergând pe două etape practice: în primul rând sprijinirea lui pentru a reflecta şi a deveni conştient de procesele pe care le activează atunci când trebuie să rezolve o problemă, iar în al doilea rând, însuşirea unui algoritm de rezolvare a problemelor care să-i permită să depăşească cu succes situaţiile problematice noi şi neprevăzute. Programul se adresează copiilor cu vârsta de peste 9 ani și adulților indiferent de vârstă, fiind un instrument ce nu ar trebui să lipsească din procesul de dezvoltare personală al fiecărui individ, dar mai ales nu ar trebui să lipsească din educația fundamentală pe care o primește un copil, tocmai pentru a-i asigura acestuia bazele de care are nevoie pentru a avea reușite pe tot parcursul adaptării lor la valorile schimbătoare ale mediului din care fac parte. Formarea în Programul FIE Standard se realizează în trei module, începând cu modulul FIE Standard 1.

FIE Basic

Este un program de intervenție, structurat și practic, care contine 10 caiete cu fise specifice de lucru. Sarcinile acestor fise au ca scop dezvoltarea cognitiva, emotionala si sociala  a copiilor incepand cu varsta de 4 ani și a scolarilor mici.Constituie, de asemenea, un instrument foarte valoros în intervenție recuperatorie a copiilor și persoanelor  cu deficiențe, avand o aplicabilitate foarte largă de la deficiențe ușoare: dificultăți de limbaj, de învățare, deviante comportamentale, agresivitate, deficit de concentrare a atenției,  pana la deficiente medii și severe: autism, sindrom down, leziuni cerebrale,  recuperare după intervenții chirurgicale. etc Bazandu-se pe naturală firească a dezvoltării psihologice și biologice a finite umane , fișele de lucru, stimulează, optimizează și formează progresiv funcțiile cognitive ale copiilor, structurand procese de gandire. Prin exerciții specifice, se se dezvolta aptitudinile emoționale și sociale, limbajul, comunicarea verbală, înțelegerea cerințelor unei sarcini și a mesajului unui text; construirea strategiilor pentru evitarea actelor violențe, se dezvolta empatia, se realizeaza analiza și sinteza informațiilor, se formează noțiuni și categorii;  toate acestea necesare  învățării, adaptării școlare, înțelegerii lumii și a vieții. Acest program se adresează în egala masura si specialistilor, constituind un instrument suport, structurat și validat științific,  util atat în scoala cat și  în cabinetele psihologice, Este folosit de către psihologi, psihopedagogi, medici, educatori și părinți în peste 40 de state ale lumii de mai bine de 7 decenii. Fișele de lucru ale profesorului Feuerstein  au fost create în situații de criza mondială, dovedindu-si eficienta în echilibrarea  și dezvoltarea psiho-emotionala a copiilor, fiind de un real folos și în situația în care România și întreaga lume se afla în acest moment. Formarea  în Programul FIE Basic se realizeaza în doua module, începând cu modulul FIE Basic 1.

Cursuri cu 2 credite CPD

Pentru reînnoirea / valabilitate permanentă a licentei de practica ca Mediator Feuerstein

Începe acum dezvoltarea ta personală

Alături de noi îți poți regăsi echilibrul emoțional și încrederea în forțele proprii.

Contact

Inscrie-te

Completeaza formularul de mai jos pentru a apela
la unul din serviciile noastre

Multumim! Cererea ta a fost trimisa, te vom contacta in curand.
Oops! Something went wrong while submitting the form.